I 1931 skete der noget afgørende nyt for AlK, nemlig at kvinderne kom med. Faktisk skete det allerede den 31. oktober 1929, hvor AlK afholdt gymnastik for kvinder i Skolen ved Rahbeehs Alle under ledelse af gymnastiklærerinde frk. Achton.

     På baggrund af dette startede AlK i maj 1931 en atletikafdeling for kvinder på Genforeningspladsen under ledelse af Ingolf Hansen. Der var ni deltagere til træning det første år, og nogle af dem deltog også i stævner, hvor de klarede sig pænt.

     Dette skulle imidlertid hurtigt blive bedre. De følgende år øgedes medlemsskaren, der sattes en sand strøm af klubrekorder, og i 1934 indførtes også håndbold. De to første kampe gav godt nok nogle bragende nederlag (0-11 mod Mariendal og 2-12 mod en klub ved navn T .1.1.), men man lod sig ikke slå ud af den grund. Kvindehåndbolden var kommet for at blive.

     I atletikken begyndte de første danske rekorder at komme. Således løb Gyda Ho1mberg 300 m på 45,5 ved FIF's internationale kvinde stævne den 24juni 1934, og ved samme stævne kastede Edith Hansen 31,85 m i spyd, hvad der ligeledes var dansk rekord. Senere forbedrede hun den til 34,34 m.

     Også ho1dmæssigt stod atletikafdelingen stærkt. I 1934 vandtes en match mod Mariendal, som på det tidspunkt var Danmarks stærkeste kvinde-atletikklub.

     I årene efter forbedres klubrekorderne stadig som tegn på en stabil resultatmæssig fremgang. Den store stjerne disse år var spydkasteren og mangekæmperen Edith Hansen, der sjældent tabte en konkurrence. Af andre fremtrædende navne fra perioden og de efterfølgende år kan nævnes den alsidige Inga Segerlund, Annie Larsen og Grethe Andresen.

     Mod slutningen af denne periode dukkede så den nye stjerne Lilly Carlstedt (senere Kelsby) op. Den sportslige fremgang fortsatte. Den 28. maj 1937 satte Edith Hansen ny dansk rekord i spydkast med 35,57 m, en rekord, hun den 27 juni forbedrede til 36,73 m.

     Håndboldholdene havde det sværere. Men i 1939 lykkedes det kvinderne at slå Danmarksmestrene fra Roskilde 33 og vinde T.LK.s turnering.

     Kendetegnende for den nystartede kvindeafdeling var en stor idrætslig aktivitet både på håndbold- og atletiksiden. Det blev til deltagelse i talrige stævner og konkurrencer, ofte med gode resultater, og på atleljksiden blev der hvert år sat nye klubrekorder, hvad der i alt fald var tegn på en resultatmæssig fremgang. Man kan sige, at kvindeafdelingen i nogen grad resultat- og sikkert også mediemæssigt stod i skyggen af herreafdelingen s stjerneløbere og mangekæmpere. Til gengæld blev det en kvinde til del
at vinde AIK's hidtil eneste olympiske medalje, da Lilly Carlstedt ved OL i 1948 i London vandt bronze til Danmark i spydkast. Det er i øvrigt også i skrivende stund den sidste olympiske medalje i atletik til Danmark.

AIK's hold, der satte klubrekord i 20 km kolonnemarch 1933.
Fra højre: Edith Hansen, Inga Biteh, Grete Andersen, Edith Rørvig og
Aase Damberg.
© AIK København 2007